STYR(K) DINE TANKER

Kender du det? I samme øjeblik hovedet rammer puden, starter en strøm af tanker - har jeg husket... blev hun mon ked af det... hvorfor sagde jeg (ikke)... hvis jeg nu står rigtig tidligt op...

Hold op, hvor har jeg slæbt rundt på meget støj, og mærkeligt nok først opdaget det, da støjen langsomt forvandlede sig til indre ro. Selvom det efterhånden er en del år siden, husker jeg tydeligt første dag på mentaltræneruddannelsen, hvor vi bliver bedt om at lukke øjnene og tænke på ingenting. Prøv det selv et øjeblik…
Måske reagerer du ligesom jeg med at grine, når du igen åbner øjnene og konstaterer, at det ikke er muligt.

 

Tænk, hvis det ER muligt? Tænk, hvis du selv har valget, om du vil være fri for tanker? Tænk, hvis du selv til enhver tid kan vælge, hvilke tanker du vil tænke?

 

Tanker kan opleves automatiske. De har deres eget liv. De dukker op som dagdrømme, bekymringer, tankemylder, analyser, tankespind, indsigter, huskelister, overvejelser og overbevisninger, og de sætter gang i følelser og fornemmelser i kroppen, der måske opleves ligeså automatiske. Ikke så underligt, at uro i hoved og krop nemt bliver en naturlig del af at være menneske. En slags grundstøj, som bliver et vilkår og ikke et valg.

 

Det er denne grundstøj, jeg stille og roligt får skruet ned for ved dagligt at mentaltræne – bare 15 min. på sofaen med tæppe over og earplugs i ørene. En daglig gave til mig selv. En gave, der bliver ved at gi’, for effekten breder sig til resten af døgnet, hvor søvnen forberedes, nærværet øges og følelsen af at være i stand til at træffe de rigtige valg vokser. Det sker, fordi du tillader dig selv at give hjernen en daglig pause til restitution. Et frikvarter, der bringer ro med sig, og med roen øges bevidstheden, fordi du nu har fjernet så meget støj, at det bliver tydeligere, hvad der foregår i og omkring dig. Hermed åbner mulighederne sig for at handle bevidst i stedet for på automatpilot.

 

Det er både befriende og skræmmende, for nu er det mit ansvar, om jeg vil holde fast i de tanker og adfærdsmønstre, der begrænser mig, eller om jeg vil gøre mig fri. Du tænker måske, at så simpelt er det ikke, for hvad med omstændigheder, der ligger uden for min indflydelse – eller hvad med de overbevisninger om mig selv og verden, som har groet sig fast gennem mange år og blevet min virkelighed? Med mentaltræning har du muligheden for netop at omkode de begrænsende overbevisninger og give dig selv et valg om, hvordan du vil forholde dig til verden omkring dig og ikke mindst til dig selv.

 

Det kan du sådan set også uden at mentaltræne, men mentaltræning er en genvej, fordi du under træningen er i en bevidsthedstilstand, der får din indre kritiker og forsvarer af at tænke som du altid har gjort, til at lukke ned, og så er vejen banet for indkode lige det, du drømmer om – stærkere selvværd, realisering af mål, højere trivsel, bedre præstationer eller blot mere glæde i dit liv. Det er helt op til dig.

 

Jeg mentaltræner, fordi det gør mit liv rigere. Nu har jeg muligheden for at vælge de tanker, der er gode for mig eller helt at slukke for tankerne, når jeg har brug for det. Jeg har et redskab, som er nem at bruge og med meget kraftfuld effekt. Jeg er dybt taknemmelig for, at mentaltræning blev min vej til at styrke andre menneskers udvikling – og at jeg som bonus får lov at være vidne til, at drømme, ønsker og mål bliver til virkelighed.